Ex -Yu

DNP: Prioritet povlačenje zakona o slobodi vjeroispovjesti

DNP: Prioritet povlačenje zakona o slobodi vjeroispovjesti
Foto: Arhiva | DNP: Prioritet povlačenje zakona o slobodi vjeroispovjesti

PODGORICA - Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržalo je inicijativu da parlamentarna većina, prije formiranja Vlade Crne Gore, u Skupštini povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti kako bi se stekli uslovi za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i NJegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom.

Riječ je o inicijativi lidera DNP-a Milana Kneževića koja je, kako navode iz ove partije, utemeljena u stavovima NJegovog visokog preosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je od dosadašnjeg premijera Crne Gore Duška Markovića zatražio takav redosljed pravnih poteza kako bi se zaštitile svetinje i imovina SPC u Crnoj Gori.

"Ostajući dosljedno Trojičindanskom zavjetu, Predsjedništvo DNP-a je povlačenje antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odredilo kao prioritet u odbrani temeljnih duhovnih i nacionalnih vrijednosti Crne Gore i od toga neće odustati", poručili su iz DNP-a.

Predsjedništvo DNP-a je na današnjoj sjednici podržalo i sve dosadašnje Kneževićeve aktivnosti u pravcu poštovanja izborne volje građana i odbrane programskih i ideoloških stavova partije, a sve s ciljem formiranja Vlade, čiji premijer će biti Zdravko Krivokapić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije