Ex -Yu

DPS: Ulazak DF-a u Vladu - kraj evropskog puta Crne Gore

DPS: Ulazak DF-a u Vladu - kraj evropskog puta Crne Gore
Foto: Arhiva | DPS: Ulazak DF-a u Vladu - kraj evropskog puta Crne Gore
Tanjug

PODGORICA - Nema nagovještaja da bi Crna Gora skorije mogla da dobije rekonstruisanu vladu, čije formiranje koči GP URA Dritana Abazovića, koji insistira da u novom sastavu treba da budu samo eksperti, ali i da je prije odluke o rekonstrukcije potrebno ocijeniti dosadašnji rad ovog izvršnog organa vlasti.

Sa druge stranke, stranke opozicije okupljene oko DPS Mila Ðukanovića i stranke manjina ne vide drugo rješenje osim formiranja tehničke ili manjinske vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Vanredne parlamentarne izbore nisu isključili ni predstavnici Demokratskog fronta, poslije drugog kruga konsultacija s premijerom Zdravkom Krivokapićem prošle sedmice.

Šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković smatra da je priča o rekonstrukciji vlade samo, kako kaže, "poligon za bolje pozicioniranje i pokušaj uzimanja većeg dijela kolača u vlasti.

"Vjerujem da je vraćanje mandata građanima, uz nove izbore, jedini pravi put da se izađe iz krize kako bismo došli do stabilne političke većine", kaže Živković u intervjuu za podgoričku Pobjedu.

On kaže i da ne vjeruje da će do dogovora o rekonstrukciji vlade doći jer bi, navodi, "ulazak predstavnika Demokratskog fronta u Vladu značio definitivni kraj evropskog puta Crne Gore".

Živković kaže da vjeruje da su svi zapadni partneri uvidjeli da je u Crnoj Gori na djelu realizacija projekta uništavanja multietničkog društva s promovisanjem poraženih ideologija.

Istakao je i da "nema dilemu da će predstavnici manjinskih partija, ukoliko budu pozvani da uđu u Vladu, kao i uvijek do sada biti na strani zaštite nacionalnih interesa države".

Živković je mišljenja da nikakva rekonstrukcija ne može pomoći ovoj većini, eksperimentu je, navodi, "došao kraj i to je jedino dobro za Crnu Goru za ovih godinu njihovog trajanja".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije