Ex -Yu

Dačić: Četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnosti Kosova

Dačić: Četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnosti Kosova
Foto: Arhiva/Tanjug | Dačić: Četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da će do kraja godine četiri ili pet zemalja povući priznanje nezavisnosti Kosova.

"Razgovarao sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i biće nastavljena akcija u smeru povlačenja priznanja, iako nam zavijaju ruke i svašta rade. Ali sigurno će četiri-pet zemalja završiti to do kraja godine", rekao je Dačić za televiziju "Hepi".

Podsjetivši da je 15 država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, on je istakao da sad ne mogu biti zaustavljene zemlje koje hoće da povuku priznanje.

"Ja svaki put pitam predsednika /Vučića/, kad god se vidimo, ostaje li isto što smo se dogovorili, čisto da ne napravimo neku štetu. Da on nije dao saglasnost, mi to ne bismo radili", naveo je Dačić.

Priznanje nezavisnosti Kosova povukli su Togo, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua, Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije