Ex -Yu

Dačić: Još da se plašimo velike BiH

Dačić: Još da se plašimo velike BiH
Foto: Ilustracija | Dačić: Još da se plašimo velike BiH

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je izjavu budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića o granici na Drini koja je proteklog vikenda podigla prašinu u regionu.

Dačić je tokom gostovanja na beogradskoj TV "Prva" u ponedjeljak ujutro rekao da je Komšić nasljednik Bakira Izetbegovića.

"Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte da me pitate takva pitanja. Komšić treba da nasledi ono što je radio Bakir Izetbegović. I nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gde je granica BiH", kazao je Dačić.

Podsjećamo, izabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda istakao je u opširnom intervjuu za srbijanski "Telegraf" da traži od Beograda i Zagreba da poštuju Bosnu i Hercegovinu kada je riječ o fizičkim granicama i granicama lijepog, normalnog ponašanja.

"U punoj mjeri ću biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom", naveo je on, prenio je "Klix.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije