Ex -Yu

Dačić: Neki hoće da prikriju da je Jašarević - Bošnjak

Dačić: Neki hoće da prikriju da je Jašarević - Bošnjak
Dačić: Neki hoće da prikriju da je Jašarević - Bošnjak

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da bi razlog zbog kojeg određeni mediji ističu da je teroristički napad u Sarajevu izvršio državljanin Srbije mogao biti pokušaj da se prikrije činjenica da je počinilac Mevlid Jašarević - Bošnjak.

"Sada, da bi prikrili da je reč o Bošnjaku, odnosno muslimanu, govore da je državljanin Srbije. Dobro, on jeste državljanin Srbije, ali je vehabija i pripada ekstremnom radikalnom islamu i to svi znaju", rekao je Dačić i dodao "da  je Jašarević slučajno Srbin, a, na primjer, državljanin Njemačke, verovatno bi svi vikali da je Srbin". 

On je istakao kako "svi na svetu znaju da im opasnost od terorizma apsolutno ne preti od Srbije niti od Srba, osim u filmovima".

Terorista Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra, iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik iz obezbjeđenja Ambasade.

Dačić je danas zajedno sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom posjetio Osnovnu školu "Sveti Sava" u Beogradu, gdje je pružio podršku akciji "Pešački je zakon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije