Ex -Yu

Dačić: Plima inicijativa, oseka predloga za rešenje kosovskog pitanja

Dačić: Plima inicijativa, oseka predloga za rešenje kosovskog pitanja
Foto: Tanjug | Dačić: Plima inicijativa, oseka predloga za rešenje kosovskog pitanja

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku postoji velika plima inicijativa, ali i oseka prijedloga za rješenje kosovskog pitanja i ocijenio da se nisu približili rješenju.

Dačić je za tv Prvu rekao da je Beograd spreman za nastavak pregovora, iako, kako kaže, više ne zna na koju stranu će se dijalog odvijati.

Podsjetio je da predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak dolazi u Beograd odmah poslije izbora 21. juna, da predsjednik Aleksandar Vučić nakon toga putuje u Moskvu, potom i u Vašington, kao i da će potom biti održan još jedan događaj u vezi sa tim pitanjem.

"U ovom trenutku postoji velika plima inicijativa i sastanaka, ali moram da primetim i oseka nekih predloga, odnosno pitanje je da li će to biti sastanci samo da se vidi da je dijalog vraćen iz neke kliničke smrti", rekao je Dačić.

On kaže da sada misli da nisu bliže rješenju, dodajući da je Beograd i do sada pokušavao da daje predloge koji su uglavnom nailazili na odbijanja ili o njima zvanično nije raspravljano.

"Mi prihvatamo razgovor o kompromisnim predlozima, ali mora neko da iznese te predloge, za sada ih nismo videli", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije