Ex -Yu

Dačić: Rusija će podržati razgraničenje KiM ako je to naš zvančni stav

Dačić: Rusija će podržati razgraničenje KiM ako je to naš zvančni stav
Foto: Ilustracija | Dačić: Rusija će podržati razgraničenje KiM ako je to naš zvančni stav

BEOGRAD - Rusija će podržati ideju o razgraničenju Kosova ako ona bude zvaničan stav Srbije, kaže lider SPS i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i dodaje da je izložen stalnim napadima od kada je pomenuo podijelu Kosova.

"Nazivaju me izdajnikom, a nisam čuo nikoga da je predložio bilo koje drugo rešenje", rekao je Dačić za "Alo" i dodao da osim njegovog prijedloga nijedna stranka ili bilo koji drugi politički i društveni činilac nije izašao sa konkretnom idejom.

Otkako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio unutrašnji dijalog o Kosovu samo čujem "Ua, Vučiću", "Ua, Dačiću", a niko ništa konkretno da kaže, primjećuje Dačić.

Šef srpske diplomatije vjeruje da će se naći podrška među svjetskim silama ukoliko prijedlog o razgraničenju postane zvaničan stav Srbije.

"Što se tiče podrške velikih sila ovom mom predlogu, jasno je svima da će ići teško, ali podsetiću vas na riječi predsednika Rusije Vladimira Putina da je za Moskvu prihvatljivo sve što je i za Srbiju", tako da, kada kažemo to je zvanični stav Srbije, Rusija će biti iz nas, ali i mnoge druge države", uvjeren je Dačić.

Upitan da li je pitanje Kosova ključno u evropskim integracijama, lider SPS kaže da je vrijeme da se to pitanje riješi, te podsjeća da je predsjednik Vučić izjavio da je Kosovo ključno pitanje i za budućnost evrointegracija Srbije.

"Ja sam pokrenuo to kao jednu od ideja i ne govorim o podeli nego o definisanju onoga što je srpsko i pod znacima navoda albansko", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije