Ex -Yu

Dačić odgovorio članu Predsjedništva BiH: Komšić ima krizu identiteta

Dačić odgovorio članu Predsjedništva BiH: Komšić ima krizu identiteta
Foto: Tanjug | Dačić odgovorio članu Predsjedništva BiH: Komšić ima krizu identiteta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć reagovao je danas na izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BIH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnicki unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući ga (Dačića) da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BIH.

"Gde i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BIH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na ocuvanje teritorijalnog integriteta BIH. Ali, BIH kao drzave ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA", istakao je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Dačić je rekao da Bosni i Hercegovini ne prijeti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao "Hrvata po mjeri Bošnjaka", zbog čega je, kaže, i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom.

"Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BIH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BIH", dodao je Dačić.

On je poručio da BIH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa "lažnim hrvatskim kolovođom", već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Komšić je ranije danas optužio šefa srpske diplomatije, pozivajući se na medijske navode, da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo "u borbi protiv BiH".

"Pročitao sam negdje da je ministar spoljnih poslova Srbije (Ivica Dačić), proklamovao nekakvo srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv Bosne i Hercegovine, služeći se onom huškačkom retorikom iz vremena Miloševića i Tuđmana, što i ne čudi za nekog kome je zločinac Milošević uzor", naveo je Komšić.

Komšić je rekao i da se nada da je to samo "labudova pjesma" jednog, kako kaže, izbornog gubitnika i odlazećeg ministra.

"Jer, bilo bi strašno i pomisliti da je ponovo na stolu neko Karađorđevo, iako se tome ne bi trebalo čuditi", kazao je Komšić.

Dačić je proteklih dana u više navrata govorio o nedavnoj posjeti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, koju je ocijenio kao veoma dobru, a razgovore sa hrvatskim državnim vrhom "istorijskim", ali nije rekao da su oni na bilo koji način upereni protiv BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije