Ex -Yu

Dačić sa Šmitom: Od velikog značaja balansiran pristup narodima

Dačić sa Šmitom: Od velikog značaja balansiran pristup narodima
Foto: Tanjug/Strahinja Acimovic | Dačić sa Šmitom: Od velikog značaja balansiran pristup narodima

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je u razgovoru sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom da Srbija poštuje integritet i cjelovitost BiH, te da je od velikog značaja balansiran pristup i puno razumijevanje svih aspekata odnosa među narodima.

Dačić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa BiH, kao važnim susjedom i spoljnopolitičkim partnerom sa kojim ima veoma razvijenu saradnju u svim domenima.

On je izrazio uvjerenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose, saopšteno je iz pres-službe Skupštine Srbije.

Dačić i Šmit su razmijenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku BiH, Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana prema EU.

Šmit je naveo da je funkcionalnost BiH neophodan faktor kako bi se dosegao nivo na kojem joj više neće trebati međunarodna pomoć, što je ključno i za napredak ka EU.

Istovremeno, Šmit je izrazio podršku inicijativama usmjerenim ka regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, što predstavlja korak naprijed na putu ka EU, gdje, po njegovom mišljenju, region i pripada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije