Ex -Yu

Detalji Putinove posjete koje kamere nisu zabilježile

Detalji Putinove posjete koje kamere nisu zabilježile
Foto: Kancelarija predsjednika | Detalji Putinove posjete koje kamere nisu zabilježile
N.N.

BEOGRAD - Agencija Tanjug objavila je detalje sa svečanog ručka koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio u čast ruskog kolege Vladimira Putina.

"Dižem ovu času...."...tako su, van kamera i zvaničnog protokola, predsjednici Rusije i Srbije, juče, na svečanom ručku u Beogradu, koji je u čast svog visokog gosta priredio Aleksandar Vučić, razmijenili zdravice i poruke koje se ne čuju svakodnevno, a koje, po tonu kojim su izgovorene, govore o prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i prisnosti dva lidera.

Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševjekovne duhovne veze.

"I tokom dobrih vremena i tokom komplikovanih vremena, Srbija je uvijek prikazivala veliki karakter, veliku jačinu i spremnost da se bori", rekao je Putin u zdravici.

Danas, nastavio je Putin, imamo sve mogućnosti da prođemo kroz bilo koju komplikaciju ili iskušenja, a da ostanemo dostojanstveni i da se izborimo za svoje ciljeve.

Putin se potom lično obratio šefu srpske države:

"Poštovani gospodine predsjedniče, tokom zadnjih godina, vi ne samo da pokazujete karakter u spoljnij politici, nego i unutrašnjim stvarima, prije svega u ekonomiji. Ako se ne varam tokom zadnje dvije godine srpski budžet ima suficit, a to je jedan veliki pokazatelj", rekao je Putin.

Putin je Vučiću i srpskom narodu poželio puno uspjeha i prosperitet.

"Dižem čašu za vas, za vaše zdravlje i za razvoj rusko-srpskih odnosa", rekao je Putin.

Srpski predsjednik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posjete Putina, a onda mu je u zdravici zahvalio na svemu što je učinio za Srbiju.

"Rekao sam vam da ono što ste uradili 2015. godine nikada nećemo zaboraviti. Mislim da ljubav i poštovanje srpskog naroda osjećate i danas, a vidjećete ga i večeras. Policija mi je već saopštila da je više od 125.000 ljudi na ulicama što se nije dogodilo u posljednjih 30 godina. Vi ste to zaslužili svojim predanim radom i poštovanjem koje ste uvijek ukazivali našoj maloj Srbiji", rekao je Vučić.

On je poručio Putinu da zahvalnost, ali i prijateljstvo i bratstvo koje Srbi osjećaju prema ruskom narodu nikada neće prestati.

"I to prijateljstvo je danas snažnije nego ikada zahvaljujući vama gospodine predsjedniče. I velika je razlika između vas i mnogih koji su vama prethodili. Zato i ljubav i poštovanje srpskog naroda prema Rusiji danas je još veće nego što je bilo prije 20 i pre 30 godina", naveo je predsjednik Srbije.

Poželio je Putinu lično i ruskom narodu sve najbolje.

"Želimo vam mnogo zdravlja, mnogo uspjeha i radosti. Srbija će ostati slobodna i nezavisna zemlja i ostaće tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije. Hvala vam još jedanput i živelo srpsko-rusko prijateljstvo", poručio je predsjednik Srbije.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije