Ex -Yu

Detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Pretučen navijač Partizana

Detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Pretučen navijač Partizana
Foto: Screenshot / Youtube | Detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Pretučen navijač Partizana

ZAGREB - Zbog napada na pripadnika navijačke grupe "Grobari" beogradskog Partizana, prošle sedmice na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužilaštvo sprovelo je prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika, od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Osumnjičeni 25-godišnjak je, prema sumnjama Opštinskog državnog tužilštva, s godinu mlađim suosumnjičenikom okupio pripadnike "Bed blu bojsa" kako bi se obračunao s od ranijepoznatim "grobarom", za kojeg je saznao da se nalazi u jednom vukovarskom kafiću, prenijela je Hina.

Potom je trojici poznatih i četvorici zasad nepoznatih osumnjičenih prepustio unajmljeni kombi kako bi teško povrijedili tog muškarca s kojim se, prema navodima tužilaštva, ranije sukobljavao zbog njegove pripadnosti grupi navijača beogradskog Partizana.

Naoružani čekićima i palicama žrtvu su čekali na parkiralištu hotela.

Drugoosumnjičenog terete da je kombijem odvezao napadače do Trga Republike Hrvatske, na parkiralište hotela gdje su naoružani drvenim palicama i čekićima čekali žrtvu, dok su se skrivali iza drvenih kućica, obučeni u tamnu odjeću i prekrivene glave.

Muškarac kojeg su čekali na parkiralište je izašao s još dvojicom, pa su napadači svu trojicu poprskali suzavcem po licu i krenuli u napad palicama i čekićima.

Opštinsko državno tužilaštvo je najavilo žalbu protiv rješenja županijskog sudije istrage koji je odbio prijedlog da se dvojici osumnjičenih odredi istražni zatvor, odredivši im umjesto toga mjere opreza.

Prvoosumnjičeni dvojac terete za krivično djelo pomaganja u pokušaju teške tjelesne povrede, a ostalu dvojicu za pokušaj teške tjelesne povrede.

Nakon što su u četvrtak u centru Vukovara napadnuta dvojica mladića srpske nacionalnosti, portal Novosti objavio je video-snimak napada, na kojem se vidi kako osobe obučene u crno pritrčavaju mladićima, bacaju ih na zemlju i šutiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije