Ex -Yu

Dio poslanika DF-a ušao u salu poslije intoniranja himne Crne Gore

Dio poslanika DF-a ušao u salu poslije intoniranja himne Crne Gore
Foto: Tanjug/AP | Dio poslanika DF-a ušao u salu poslije intoniranja himne Crne Gore

PODGORICA - Dio poslanika Demokratskog fronta ušao je danas u skupštinsku salu tek poslije intoniranja državne himne, što je im je zamjerio lider Socijaldemokrata Ivan Brajović, dosadašnji predsjednik parlamenta.

On je predstavnike nove vlasti pozvao na poštovanje simbola Crne Gore.

Brajoviću je odgovorio poslanik DF-a Slaven Radunović, rekavši da bi bilo licemjerno da je ušao i stajao tokom intoniranja himne s kojom se ne slaže, samo zato što je sada dio vlasti.

Rekao je i da su pokušavali juče da se dogovore sa sekretarijatom parlamenta da himna na današnjoj sjednici bude izvedena u instrumentalu, ali da takav dogovor nije postignut.

Brajović je pritom na sebe, kao dosadašnjeg predsjednika parlamenta, preuzeo odgovornost zbog toga što nije došlo do dogovora da himna bude izvedena u istrumentalu.

Intoniranju himne, kojom je počela konstitutivna sjednica, nisu prisustvovali, između ostalih, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Milun Zogović, Strahinja Bulajić, Slaven Radunović, Simonida Kordić, Jovan Vučurović i Radoš Zečević.

Stav poslanika DF-a da je za njih himna Crne Gore neprihvatljiva, posebno stihovi Sekule Drljevića, poznat je odranije.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić je u prošlom sazivu parlamenta "nudio" da se pronađe rješenje za problem himne, koju dio poslanika DF-a ne poštuje i ne ustaje tokom njenog intoniranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije