Ex -Yu

Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen pritvor

Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen pritvor
Foto: Anadolija | Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen pritvor

NIŠ - Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu koje je održano kasno sinoć, nakon čega mu je na prijedlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

Milanu S. se na teret  stavlja krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim djelom prenošenje zarazne bolesti, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Boris Radinjić.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, a sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti COVID-19, usljed čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Po prijedlogu tužilaštva, rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, Milanu S. je određen pritvor do 30 dana, napomenuo je Radonjić.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usljed težine posljedica, došlo je do uznemirenja javnosti u mjeri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, precizirao je portparol tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije