Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?
Foto: Pixabay/Ilustracija | Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?
Tanjug

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Ona navodi da je riječ o "hitroj reakciji javnog tužioca, na tužbu koju je podnio predsjednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola".

Vojvodić Mitrović u tekstu pod naslovom "U jurišu na apsurd…" navodi da je hitra reakcija tužioca "posljednji u nizu slučajeva koji paradigmatski slikaju neuravnotežen odnos državnog aparata prema obrazovnom sistemu".

"Neka rade svoj posao!" - reći ćete vi, misleći i na direktore i na tužilaštvo i tu ćemo se lako složiti. Ali, predmet ove tužbe oblikovan je upravo na temelju apsurda: direktori više od 300 (tri stotine, dobro ste videli) osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama", piše ona i dodaje:

"Ima li u ovom trenutku, kada se čitav svet, ne samo Srbija, suočava s najsnažnijim udarom pandemije, ičeg besmislenijeg i nepotrebnijeg od pozivanja i saslušavanja preko 300 direktora koji nisu ni propisali epidemiološke mere zaštite, već su bili u obavezi da ih sprovode, zajedno sa učenicima i zaposlenima? A na pomisao koliko je to uzaludno trošenje energije, vremena (naročito tužilaštva!) kao i budžetskih sredstava za finansiranje sudskih procesa, koliko je to nepotrebnih izlaganja riziku zaraze - izvesna je jedino: glavobolja", navodi članica Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Nije precizirala predsjednik kojeg policijskog sindikata je podnio tužbu, s kojim obrazloženjem i koji tužilac je, kako kaže, hitro reagovao".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije