Ex -Yu

Diskriminatorska mjera u Crnoj Gori: Avionima mogu bogati i ne idu u izolaciju

Diskriminatorska mjera u Crnoj Gori: Avionima mogu bogati i ne idu u izolaciju
Foto: Tanjug/AP | Diskriminatorska mjera u Crnoj Gori: Malim avionima mogu bogati i ne idu u izolaciju

PODGORICA - Još jedna od mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), koja se može smatrati diskriminatorskom, što nadležni i priznaju, nedavna je odluka da se dozvoli dolazak malih aviona i helikoptera, do 10 sjedišta, u Crnu Goru, pišu podgoričke Vijesti.

Tim letjelicama mogu da dođu samo bogati ljudi, koji neće morati u karantin, dok na primjer crnogorski građani, koji se i dalje vraćaju iz inostranstva, moraju u izolaciju, čak iako imaju negativan test na koronu, navodi list.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), Televiziji Vijesti su objasnili da je riječ o prvoj u nizu mjera popuštanja restrikcija u avio-saobraćaju i da se ona odnosi na vrlo mali broj ljudi, koje mogu lako pratiti.

Priznaju, ipak, da su oni u povlašćenom položaju u odnosu na ostale putnike.

"Navedena mjera u određenom dijelu zaista se može smatrati pozitivnom diskriminacijom osoba koje dolaze na ovaj način, ali je neophodno posmatrati je samo u svjetlu postepenog popuštanja", istakli su u IZJ.

Kako su naveli, ako se ovaj način dolaska stranih gostiju pokaže kao validan i izvodljiv, vrlo je moguće da će biti primijenjivan i na druge putnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije