Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dječak leptir izgubio bitku: Hrabri Despot Lazić preminuo

Dječak leptir izgubio bitku: Hrabri Despot Lazić preminuo
Foto: Screenshot / Facebook | Dječak leptir izgubio bitku: Hrabri Despot Lazić preminuo
N.N.

Maleni i hrabri Despot Lazić (12), dječak leptir iz Bajine Bašte, preminuo je na Institutu za majku i dijete u Beogradu, gdje su se ljekari prethodnih dana borili za njegov život.

Zbog nedostatka proteina, Despot je imao žive rane po tijelu i na sam dodir mu je otpadala koža. Odnedavno mu je, usljed bolesti, oslabilo srce, a pluća su mu se punila vodom. Zato je hitno smješten na intenzivnu njegu Instituta za majku i dijete u Beogradu, gdje je, nažalost, izgubio bitku.

Despot je bio hrabar i nasmijan dječak koji se s ovom izuzetno teškom bolešću borio kao lav. Bulozna epidemoliza od koje je bolovao je teška i rijetka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom dijelu tijela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gdje ima kože, bukne nova. Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega je dječak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

I pored toga, ovaj maleni dječak igrao se, izlazio i prkosio bolesti koliko god je mogao. Sanjao je da jednog dana krene u školu kao i svi njegovi vršnjaci, a njegov omiljen klub Partizan darovao mu je dres "crno-bijelih".

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije