Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Djevojka iz Srbije preminula u Bahreinu od virusa H1N1

Djevojka iz Srbije preminula u Bahreinu od virusa H1N1
Foto: Ilustracija | Djevojka iz Srbije preminula u Bahreinu od virusa H1N1
N.N.

Dvadesetšestogodišnja državljanka Srbije J. T. preminula je nakon tronedeljnog liječenja u bolnici u Bahreinu od posljedica gripa H1N1.

Ambasada Republike Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom djevojke, tokom liječenja u bolnici u Bahreinu i obavještavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

"Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rješavanju administrativnih procedura i transporta tijela u Srbiju.

"Ministarstvo će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju, prenosi portal "Novosti.rs".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije