Ex -Yu

Đurić: Deset autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu

Đurić: Deset autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu
Foto: Tanjug | Đurić: Deset autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu

BEOGRAD - Od 155 autobusa sa Srbima sa KiM, koji su krenuli na miting u Beograd 10 su albanske vlasti zaustavile na administrativnom prelazu, dok su ostali stigli na skup, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

"Kroz razne vidove administrativne sabotaže, albanske vlasti su zastavile deset autobusa", rekao je Ðurić i dodao da su 144 autobusa prešla administrativnu liniju i stigla u Beograd.

Kako kaže, albanski političari koji su odlučili da sabotiraju dolazak Srba sa KiM u Beograd, kao da su slušali neke političare iz Srbije, koji su ovih dana pozivali na blokade, barikade i sprečavanje dolaska na skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Ðurić je naglasio da je u Beograd stiglo oko 7.500 Srba iz južne srpske pokrajine, kako bi pružili podršku Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"Poslednjih decenija nije bilo ovakvog skupa Srba sa KiM. Naravno, u Beogradu danas očekujemo više od 100.000 ljudi iz cele zemlje", rekao je Ðurić i istakao da je ponosan što je toliko Srba sa KiM došlo i što im nije bilo teško da "prevale" i po 300 i 400 kilometara.

Dodaje da su Srbi sa KiM došli zato što vole Srbiju, što su riješeni da se bore za nju i žele da sačuvaju politički kurs koji znači jačajne i napredak zemlje u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

"Znaju da je Vučić najčvršći politički garant odlučnosti Srbije, da zaštiti bezbednost Srba na KiM", rekao je Ðurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije