Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Đurić: Želeli da uhapse Željka Bojića, uhapsili njegovog sina

Đurić: Želeli da uhapse Željka Bojića, uhapsili njegovog sina
Foto: Tanjug arhiva | Đurić: Želeli da uhapse Željka Bojića, uhapsili njegovog sina
Tanjug

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je akciju ROSU na sjeveru KiM i rekao da su željeli da uhapse šefa operative Kosovskih policijskih snaga za sjever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a regiona sjever Rade Basara. Dodaje da je namjera da okrive Srbe za ubistvo Olivera Ivanovića.

Ðurić je rekao da je više od 100 pripadnika specijalne jedinice ROSU, naoružanih do zuba, upalo jutros u 5.45 na sever KiM, da su u grad ušli sa 25 vozila, a da je oko 40 vozila bilo na ulazu u grad.

Glavna meta operacije, kako kaže, bio je komandir operative KPS-a zadužen za sjever Željko Bojić kome su upali u stan, izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Dodaje da je uhapšen još jedan radnik KPS sjever regiona Rade Basara, koji je radio na značajnim slučajevima.

"To je deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, zastraše, da se pod pritiscima uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području KiM, uključujući i neka ubistva", rekao je Ðurić.

Dodaje da upad jedinica ROSU ima veze sa tim što je Priština doživela poraz u Interpolu i da je reakcija stigla za manje od 24 sata.

Specijalne jedinice ROSU napustile su Kosovsku Mitrovicu nešto poslije šest sati.

Ðurić je naglasio da je upad ROSU "igranje sa mirom" u južnoj srpskoj pokrajini jer se, kako tvrdi, zna da su pripadnici ROSU sastavljeni od bivših pripadnika OVK.

"Srbija je spremna da zaštiti svoj narod na KiM u slučaju da se pokuša proterivanje, ubijanje. Predsednik Aleksandar Vučić je više puta govorio o tome", rekao je Ðurić i podsjetio da je Vučić 29. maja ove godine, poslije tadašnjeg upada ROSU na sjever, upozorio da se ovako nešto sprema i da će Željko Bojić i srpski policijski region biti meta Prištine.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je prvo bilo "jednanacionalno trovanje", a da danas imamo "jednonacionalni kriminal i korupciju", te da se postavlja pitanje šta je sledeće?

"Ovo je teror nad Srbima na KiM. Glavni cilj jednonacionalnog trovanja je da Srpska lista izbaci iz parlamenta u Prištini, da se stvore preduslovi da se Srpska lista zabrani, da se Srbi izbace iz institucija. Jutrošnji upad ROSU i hapšenje dvojice Srba iam za cilj da se Srbi kriminalizuju. Pozivam Prištinu da se ne igra sa ovakvim stvarima, da se ne igraju sa mirom", zaključio je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije