Ex -Yu

Dok su Amfilohije i Marković razgovarali, inspekcija u crkvi

Dok su Amfilohije i Marković razgovarali, inspekcija u crkvi
Foto: Facebook | Dok su Amfilohije i Marković razgovarali, inspekcija u crkvi kopirala papire o imovini

PODGORICA - Za vrijeme sastanka Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem u katastar Bijelog Polja stigla je vanredna inspekcija iz resornog ministarstva koja je zatražila kopiranje cjelokupne dokumentacije za crkve, potvrđeno je iz bijelopoljske Crkve Svetih apostola Petra i Pavla.

"Inspekcija u katastru prikuplja informacije i podatke o crkvenoj imovini. Ne posjećuju hramove", navodi se u obavještenju objavljenom na Facebook profilu Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju.

Predstavnici Episkopskog savjeta SPC, predvođeni Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, danas su predali Vladi Crne Gore prijedlog izmjena odredaba spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Današnji sastanak okončan je u duhu međusobnog uvažavanja uz ocjenu obiju strana da je protekao u konstruktivnoj i otvorenoj atmosferi. Obje strane su u potpunosti iskazale svoje stavove u pogledu otvorenih pitanja vezanih za Zakon", navodi se u zajedničkom saopštenju Vlade Crne Gore i Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori.

Dogovoreno je da razgovori budu nastavljeni na ekspertskom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije