Ex -Yu

Druga mula na "Tuđmanu": Brazilka kokain krila u odjeći

Druga mula na "Tuđmanu": Brazilka kokain krila u odjeći
Foto: PUZG | Druga mula na "Tuđmanu": Brazilka kokain krila u odjeći

Hrvatska policija objavila je detalje drugog slučaja mule uhvaćene u Aerodromu Franjo Tuđman.

 

Radi se takođe o ženi iz Brazila, javlja policija. Ova ima 25 godina. Za razliku od mule koja je progutala kokain u ampulama i nosila ga u tijelu, ova žena ga je imala ušivenog u odjeću, prenosi portal Index.

Obje mule došle su iz Sao Paula. Ali prva je došla letom 3. oktobra, a druga onim 16. okrtobra.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama", piše policija u uvodu.

Kako se navodi, sumnja se da je 16. oktobra 2021. godine oko 21 sat avionskim letom iz Sao Paula preko Istambula kao putnica stigla na teritoriju Republike Hrvatske odnosno na prostor Aerodroma 'Franjo Tuđman' u Zagrebu".   Naime, prilikom obavljanja carinskog nadzora, osumnjičena je carinskim službenicima izručila ukupno pet paketa ispunjenih s ukupno 1.100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odjeće koju je nosila na sebi.   Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namijenjen daljnjoj prodaji.  "Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predata pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu", saopštila je policija.

Prošle sedmice otkriven je slučaj Brazilke koja je kokain švercovala u tijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije