Ex -Yu

Državljanin Srbije ukrao Pikasa u Švajcarskoj pa ga prodao na pijaci za 150 evra

Državljanin Srbije ukrao Pikasa u Švajcarskoj pa ga prodao na pijaci za 150 evra
Foto: Pixabay | Državljanin Srbije ukrao Pikasa u Švajcarskoj pa ga prodao na pijaci za 150 evra

BERN - Državljanin Srbije (37) , porijeklom sa KiM, osuđen je u Švajcarskoj na četiri i po godine zatvora zbog pljačke koja se dogodila 2020. godine.

Kako prenosi švajcarski Blick, dvojica razbojnika ukrala su originalne slike jednog od najvećih umjetnika, Pabla Pikasa, vrijedne oko 50.000 franaka po komadu.

„Čitav proces je vođen pred okružnim sudom u Vajnfeldenu, a Srbinu je suđeno na osnovu DNK tragova na mjestu zločina. Osumnjičeni nije uhapšen nakon pljačke, već ga je policija zatekla u drugoj pljački 2021. godine, a potom se ispostavilo da se za njim traga zbog još krivičnih djela“, prenose švajcarski mediji. Osumnjičeni je na sudu izjavio da ni danas ne zna gdje se nalaze slike.

„Kada smo ukrali dvije slike nismo znali da su prave, mislili smo da su kopije, pa smo smo ih prodali nepoznatom čovjeku za 150 evra“, rekao je on na sudu.

Kako pišu tamošnji mediji, muškarac je na sudu davao kontradiktorne izjave i u jednom momentu se čak i rasplakao.

„Priznao je da je sa svojim partnerom provalio u kuću starijeg muškarca (80), ali je tvrdio da je sve izgledalo drugačije u odnosu na ono za šta ga sada optužju na sudu. Novac od slika prokockao je na pokeru i istakao je da nije želio da se starcu bilo šta dogodi, te da je dan nakon pljačke došao u kuću da bi vidio da li se starac oslobodio i da li je dobro. Rekao je da je pljačka planirana, ali da nisu željeli da se neko bude povrijeđen“, piše portal Blick.ch.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije