Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Episkop Joanikije i nikšićki sveštenici u sudnici 19. juna

Episkop Joanikije i nikšićki sveštenici u sudnici 19. juna
Foto: Screenshot/YouTube | Episkop Joanikije i nikšićki sveštenici u sudnici 19. juna
Srna

PODGORICA - U Osnovnom sudu u Nikšiću 19. juna počeće suđenje Njegovom preosveštenstvu episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika arhijerejskog namjesništva nikšićkog, izjavio je advokat Sava Kostić.

Oni su optuženi da su 12. maja, na dan kada se u proslavlja zaštitnik grada i slava nikšićke Saborne crkve, Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, "postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta litije ulicama grada Nikšića".

Osim vladike Joanikija, optužnica je podignuta i protiv sveštenika Slobodana Jokića, Dragana Krušića, Vasilija Brborića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Nikole Marojevića i Mirka Vukotića.

"U nikšićkom sudu za 19. jun zakazano je prvo ročište glavnog pretresa. Vladika i sveštenici će se, pred sudijom Igorom Đuričkovićem, izjašnjavati o navodima iz optužnog predloga. Moguće je da će se toga dana sprovesti neki dokazi", rekao je Kostić za podgorički list "Dan". 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije