Ex -Yu

Evakuacija Tuheljskih toplica: "Curi hlor u kombinaciji sa plinom"

Evakuacija Tuheljskih toplica: "Curi hlor u kombinaciji sa plinom"
Foto: Print Screen/RTL | Evakuacija Tuheljskih toplica: "Curi hlor u kombinaciji sa plinom"

U toku je evakuacija Tuheljskih toplica iz kojih se gosti unutrašnjih i vanjskih bazena upućuju da iste napuste, javljaju hrvatski mediji.

Iz centra 112 potvrdili su za RTL da se vjerovatno radi o curenju hlora.

"Prema prvim informacijama, vjerovatno se radi o curenju hlora prilikom dostave. Muškarac je na parkiralištu toplica zatražio pomoć te ga je odvezla Hitna pomoć, a iz predostrožnosti smo na mjesto događaja uputili tri ekipe Hitne pomoći", kažu iz centra 112.

Hrvatskim medijima čitaoci javljaju da je u Tuheljskim toplicama haos.

"Hitna pomoć stalno dolazi i odlazi, do sad je stiglo sigurno sedam kola i samo ljudi ulaze u vozila i odmah ih odvoze. Tu je potpuni haos", rekao je sagvoornik za RTL koji se trenutno nalazi u Tuheljskim toplicama.

Dodao je da je došao na kupanje kad je krenula drama.

"Pronijela se priča od usta do usta da curi hlor u kombinaciji s plinom, nastala je potpuna panika, sve su nas uputili van", kaže nam.

Na intervenciju u zonu Tuheljskih toplica na poziv policije stigli su i vatrogasci Zagorske javne vatrogasne stanice.

Trenutno ih je u krugu toplica osmorica ali koja je njihova uloga još nije poznato, no pretpostavlja se da će sigurno isključiti sve uređaje koji su u doticaju na bilo koji način s bazenima jer se bazeni, kažu upućeni u problematiku, moraju isprazniti.

Šef zabočke bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u bolnici osam pacijenata, a troje ih još dolazi te da niko nije životno ugrožen.

"Kod nas je trenutno osam pacijenata, troje još dolazi. Niko nije životno ugrožen, a svi imaju respiratorne probleme, neki od njih su se jako prepali", rekao je direktor bolnice Zabok Tihomir Vančina za Dnevnik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije