Ex -Yu

Evo kako je Srbin umakao hrvatskim stražarima

Evo kako je Srbin umakao hrvatskim stražarima
Foto: N.N. | Ilustracija

Jedna od zanimljivijih vijesti iz regiona jeste da je zatvorenik srpske nacionalnosti uspio da nasamari čuvare hrvatskog zatvora i da im pobjegne.

Stražari su ga sproveli do Kliničko-bolničkog centra "Sestara Milosrdnica", gdje mu je ukazivana ljekarska pomoć, da bi potom zatražio da ode do toaleta. Reporteri "Jutarnjeg lista" danas su obišli taj toalet u zagrebačkoj bolnici i uvjerili se da mu i nije bilo toliko teško da umakne čuvarima.

Toalet se nalazi u sklopu hitne ambulatne, a njega su do bolnice dovela dvojica čuvara. Stražari su potom izjavili da su smatrali da je zid kojim je toalet odvojen od susjedne prostorije dovoljno visok i da su smatrali da zatvorenik ne može da ga preskoči. Ali, reporteri zagrebačkog lista utvrdili su da zid i nije bio tolika prepreka.

 

Riječ je o zidu visokom možda nekoliko centimetara više od dva metra, koji na oko metar visine ima pomoćnu ručku, namijenjenu kako bi se bolesnici lakše podigli sa wc šolje. Tu je mogao da stavi nogu, odgurne se i prebaci u susjednu prostoriju gdje se nalazi ostava. 

Nakon što se prebacio, vjerovatno je doskočio na kante za đubre koje se tu nalaze, a dalje je sve bilo krajnje jednostavno. Otvorio je prozor, podigao aluminijske žaluzine koje čuvaju privatnost pacijenata i osoblja i provukao se u slobodu. Trčećim korakom za svega desetak sekundi mogao je da bude na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije