Ex -Yu

Formirana komisiju za ocjenu postupanja policije prilikom tragedije na Cetinju

Formirana komisiju za ocjenu postupanja policije prilikom tragedije na Cetinju
Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic | Formirana komisiju za ocjenu postupanja policije prilikom tragedije na Cetinju

PODGORICA - Direktor Uprave policije Zoran Brđanin donio je odluku o formiranju četvoročlane komisije za ocjenu postupanja službenika policije prilikom tragedije na Cetinju, u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović (34), 12. avgusta iz lovačke puške ubio deset sugrađana.

To je za podgorički Dan potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U odgovoru je precizirano da su članovi komisije dva glavna policijska inspektora iz Uprave policije, od kojih je jedan predsjednik komisije, jedan član je predstavnik sindikata Uprave policije i četvrti član komisije je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, preduzete su aktivnosti prikupljanja i analize obavještenja, dokaza, te izuzimanje video-snimaka sa nadzornih kamera koje se nalaze u blizini mjesta ovog tragičnog događaja.

"U proceduri je izrada zapisnika i mišljenja, te će ocjena komisije u odnosu na postupanje policijskih službenika na Cetinju 12. avgusta, biti završena u najkraćem mogućem roku", naveli su iz MUP-a.

U nezapamćenoj tragediji u naselju Medovina na Cetinju, 12. avgusta popodne, Cetinjanin Vuk Borilović (34), usmrtio je iz lovačke puške deset sugrađana i ranio šest. Nakon toga i on je lišen života, a još uvijek se utvrđuje da li ga je usmrtio policajac ili sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije