Ex -Yu

Glasanje kasnilo na dva mjesta u Nikšiću, manje nepravilnost

Glasanje kasnilo na dva mjesta u Nikšiću, manje nepravilnost
Foto: Tanjug/AP | Glasanje kasnilo na dva mjesta u Nikšiću, manje nepravilnost

NIKŠIĆ - Početak glasanja na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Nikšiću kasnio je na dva biračka mjesta, a posmatrači su već u prvom satu zabilježili nepravilnosti.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić Rade Perišić izjavio je za TVCG da se kasnilo sa glasanjem na dvja mesta u Elektroprivredi Crne Gore i to zbog kamera.

On je naveo da su bile uključene kamere i da je nakon intervencije OIK-a sistem nadzora kamerama ugašen, pa je jedno biračko mjesto nastavilo da radi. Međutim, birački odbor na drugom biračkom mjestu nije htio da počne proces glasanja dok se kamere ne prekriju, iako su bile isključene iz sistema.

Na prvom biračkom mjestu kasnilo se 20-ak minuta, dok je na drugom biračkom mjestu proces glasanja počeo nakon 45 minuta.

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) je saopštio da je na biračkom mjestu u OŠ "Mileva Lajović-Lalatović" predsjednik biračkog odbora koristio mobilni telefon, što je suprotno odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, prenosi RTCG.

Takođe, na biračkom mjestu 120 birač je naglas izgovorio broj partije za koju je glasao, čime je prekršio Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Građani Nikšića biraju između četiri koalicije i dvije partije, a biračko pravo moći će da ostvare do 20 sati.

CEMI: U Nikšiću do 9 sati glasalo 15,6 odsto birača

Prema podacima CEMI, na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Nikšiću do devet sati glasalo je 15,6 odsto birača.

Građani Nikšića biraju između četiri koalicije i dve partije.

Svoje biračko pravo moći će da ostvare do 20 sati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije