Ex -Yu

Gliserom umalo ubio ronioca, pa se ganjali po Jadranu

Gliserom umalo ubio ronioca, pa se ganjali po Jadranu
Foto: RawPixel | Gliserom umalo ubio ronioca, pa se ganjali po Jadranu

Događaj koji se odigrao prije dvadesetak dana na Jadranu zabrinuo je javnost. Ronilac iz Slovenije umalo je udario i teže povrijedio ronioca koji se nalazio u blizini.

Jedan ronilac je ostavio prilično dramatičan apel u FB grupi "Stop glisiranju blizu obale i ugrožavanju života ronilaca!".

"Evo ekipa, niko ne objavljuje ništa, a ronioce svakodnevno pokušavaju ubiti. Kolega je prije 20-tak dana imao nezgodu, ronili su, barka je bila usidrena. Jedan je čovjek s bovom u moru, a drugi na gliseru pokušavao signalizirat Slovencu da ga zaobiđe, ali vidite i sami - bezuspješno."

To nije bilo sve, ronilac je dodao šta se na kraju dogodilo i kakav je epilog bio.

"U zadnji tren, kao na filmu, ronilac skače s glisera spašavajući vlastiti život i gleda kako mu pajdo potapa gliser... Prijatelj koji je bio 100 metara dalje pali svoj gliser i lovi go**o i zove policiju i kapetaniju koji ne izlaze na teren. Onda svi idu do policije na rivu i pokušavaju objasniti šta se desilo. Naravno, čovjek koji je pukom srećom preživio ovaj incident radi nemara institucija ostaje zakinut, te mora sam i o svom trišku vaditi olupinu iz mora, a dragi nam gost iz Slovenije odlazi kući s kaznom od 4000 kn," napisao je ronilac u statusu.

U komentaru je jedan čovjek i dodao: "Čovjek s gliserom od 10 metara je prešao preko Elana 435 na sidru, dok je ronioc bio u njemu i spremao se ući u more".

(Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije