Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Glumica osuđena na 30 godina zbog ubistva majke i babe

Glumica osuđena na 30 godina zbog ubistva majke i babe
Foto: N.N. | Glumica osuđena na 30 godina zbog ubistva majke i babe
Tanjug

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora Teodoru Viktorović (40) zbog ubistva majke i babe u porodičnom stanu na Vračaru u martu 2015. godine.

Sud joj je takođe produžio pritvor u kom se nalazi od hapšenja nakon izvršenog zločina.

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Viktorovićeva je osuđena za teško ubistvo, za koje je predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, na koju je tužilaštvo u završnoj riječi i tražilo od suda

da je osudi, dok je njena odbrana tražila da joj se krivično djelo prekvalifikuje u “ubistvo na mah” budući da je reagovala u afektu besa pod dejstvom lijekova i alkohola.

Sud je prilikom izricanja današnje presude i odmjeravanja kazne imao u vidu nalaz vještaka koji su obavili supervještačenje i zaključili da je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed djejstva alkohola i lijekova.

Viktorovićeva je osuđena jer je izvršila dvostruko ubistvo najbližih srodnika, ubivši satarom majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru poslije svađe, a zločin je prijavio njen suprug sa kojim ima dvoje djece.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomjesečna ćerka. Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena na Vojnomedicinsku akademiju, gdje je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala cak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lijekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije