Ex -Yu

Godfri: Vršimo pritisak na Prištinu

Godfri: Vršimo pritisak na Prištinu
Foto: Tanjug/Arhiva | Godfri: Vršimo pritisak na Prištinu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entoni Godfri prokomentarisao je akciju kosovske policije u kojoj je ranjen jedan Srbin.

"Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan pritisak na Prištinu i da očekujemo da ljudi preuzmu odgovornost za svoje akcije", rekao je Godfri.

Na pitanje, da li ih je iznenadila akcija kosovske policije i da li misli da ovakvi potezi sprečavaju bilo kakav napredak u procesu normalizacije odnosa, ambasador kaže da u ovom trenutku nema dovoljno informacija o posljednjem incidentu.

"Postoje šanse koje treba da se iskoriste da se napreduje. Što se duže odlaže da se tretiraju nerešena pitanja, to će stvari biti gore", naveo je ambasador Godfri za Novosti.

Prema najavama medija, njega bi na toj poziciji trebalo da zamijeni Kristofer Hil koji je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije