Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Gojković: Scenario Italije i Španije ako ne budu poštovane mere

Gojković: Scenario Italije i Španije ako ne budu poštovane mere
Foto: N.N. | Gojković: Scenario Italije i Španije ako ne budu poštovane mjere
Srna

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković rekao je da je zdravstveni sistem Srbije pred pucanjem i da prijeti scenario iz Italije i Španije ukoliko svi ne budu poštovali propisane mjere zaštite od virusa korona.

Komentarišući neodgovorno ponašanje građana, Gojković je naveo da je za to da oni koji ne nose masku potpišu da ne žele pomoć, ali da to nije moguće jer je u Srbiji liječenje obavezno.

"Videćemo za sedam dana šta nam donose mere, da li smo se dozvali pameti", rekao je Gojković za Televiziju "Prva".

On je dodao da se očekivalo da će tokom protekla dva mjeseca sazreti svijest ljudi, navodeći da u nekim zemljama u drugom talasu nema velikog broja zaraženih.

"Nama to zasad ne ide. Pokušavamo da vratimo život u normalne tokove. Ne možemo da budemo zatvoreni godinu, dve ili tri, ali treba da naučimo da ne možemo do vakcine da se ponašamo kao pre korone", istakao je Gojković.

On je ukazao da nošenje maske na otvorenom još nije propisano kao obavezno, ali da se preporučuje i da bi bilo poželjno.

"Ko je držao distancu, vodio računa o ličnoj higijeni i nosio masku, nije imao problem", naveo je Gojković.

Komentarišući to što je 11 odsto ispitanika u jednoj anketi reklo da ih mjere uopšte ne interesuju, Gojković je upozorio da postoji opasnost da 5.000 ili 10.000 ljudi odjednom dođe u bolnicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije