Ex -Yu

Gorka sudbina žene poginule kod Sente: U dva požara izgubila troje djece

Gorka sudbina žene poginule kod Sente: U dva požara izgubila troje djece
Foto: Ilustracija | Gorka sudbina žene poginule kod Sente: U dva požara izgubila troje djece

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Tornjošu kod Sente poginuli su Jožef K. (52) i Elvira K. (33) zbog čije je potresne životne priče Srbija dva puta plakala.

Naime, Elvira je majka osmogodišnje Emine, djevojčice koja je je pred kraj prošle godine stradala u stravičnom požaru koji je buknuo u Senti. Tom prilikom povrijeđena su njena dva polubrata i polusestra, kao i majčin vanbračni suprug.

Istražni organi koji su u Senti obavili uviđaj nakon požara u kome je osmogodišnja djevojčica izgubila život, a četiri osobe zadobile povrede, zaključili su da je u pitanju nesrećni slučaj i da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Prema informacijama iz istrage, do požara je došlo zbog neugašene improvizovane ručno izrađene lampe.

Oba roditelja su bila prisutna kada je vatrena stihija počela da guta kuću. To je za "Blic" tada potvrdio i Andrija K, nevjenčani suprug Elvire, koji je precizirao da je vatru izazvala lampa sa svijećom.

"Govorim Elviri da mora biti jaka zbog dece. Ne znam šta da vam kažem. Bilo je strašno. Lampa sa svećom je to napravila. Jako teško živimo. Nemamo struje, ništa nemamo. Elvira je spavala u jednoj sobi sa decom, a ja u drugoj. Osetio sam dim. Odmah sam otvorio prozor i uleteo u donji deo kuće. Iznosio sam ih kroz prozor, ali Eminu nisam mogao da nađem nigde. Brzo su došli vatrogasci, a onda su i nju našli pored kreveta", rekao je tada Andrija.

Elvira je istu tragediju doživjela i prije 13 godina kada su pod sličnim okolnostima od posljedica požara preminuli njeno dvoje djece, kćerke od tri godine i devet mjeseci, kao i njen tadašnji suprug.

"Uviđaj u kući u Ulici Kiš Ferenc su izvršili tužilac iz Sente, pripadnici Policijske stanice Senta i Odjeljenja za vanredne situacije Kikinda. Njihova procjena je da je u pitanju nesrećni slučaj, te da nema osnova za pokretanje postupka", rekao je tada sagovornik "Blica" upoznat sa slučajem.

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije