Ex -Yu

Gotov sastanak Hana i Haradinaja: Bez govora o taksama

Gotov sastanak Hana i Haradinaja: Bez govora o taksama
Foto: Twitter | Gotov sastanak Hana i Haradinaja: Bez govora o taksama

PRIŠTINA - U Prištini je završen sastanak evropskog komesara Johanesa Hana i premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, oni se nisu obratili novinarima, a na društvenim mrežama nisu pomenuli nametnutne takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

"Prva posjeta regionu u 2019. godini. Imao sam dobre i otvorene razgovore sa premijerom Haradinajem i ministrima. Radujem se bliskoj saradnji na svim otvorenim pitanjima kako bi Kosovo moglo da napreduje na svom putu ka EU", napisao je Han na Twitteru.

Haradinaj je nakon sastanka napisao na Facebooku da je Hanu prenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da očekuje brzi napredak.

"Na sastanku sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom ponovio sam da je pozicija Kosova jasna po pitanju evropskih integracija. U tom smislu, postigli smo napredak na evropskom putu i nakon ispunjenja kriterijuma za liberalizaciju očekujemo brzu odluku o dobijanju prava na slobodno kretanje", napisao je Haradinaj, prenio je Tanjug.

Han, koji je u Prištini razgovarao samo s Haradinajem, nakon sastanka je otputovao za Tiranu, gdje će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije