Ex -Yu

Grabar-Kitarović: U Hrvatskoj je vanredno stanje, ne želimo životarenje

Grabar-Kitarović: U Hrvatskoj je vanredno stanje, ne želimo životarenje
Foto: Beta | Grabar-Kitarović: U Hrvatskoj je vanredno stanje, ne želimo životarenje

ZAGREB - U Hrvatskoj je vanredno stanje, želimo da živimo a ne da životarimo, poručila je danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Vukovara u trenutku dok se još sleže prašina koja je u hrvatskoj javnosti podignuta nakon njenih žestokih kritika, najoštrijih do sada, koje je na račun vlade Andreja Plenkovića uputila u srijedu iz Opatije sa savjetovanja ekonomista.

Grabar Kitarović je danas učestvovala na svečanoj sjedici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan.

Predsjednica je nastavila s kritikovanjem HDZ-ove vlade i istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je vanredno stanje", rekla je ona.

Smatra da je potrebno još jednom razmotriti prijedlog budžeta za narednu godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje.

"Parcijalne mjere nisu dovoljne. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno da bude u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je predsjednica, prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije