Ex -Yu

Grabar-Kitarović na udaru kritika zbog Vučića

Grabar-Kitarović na udaru kritika zbog Vučića
Foto: Tanjug | Grabar-Kitarović na udaru kritika zbog Vučića

ZAGREB - Glasilo vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), portal Direktno.hr, oštro danas kritikuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog njene izjave, tokom konferencije za novinare sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da spoljnu politiku Hrvatske ne mogu definisati "marginalci".

Portal je, naime, objavio transkript izjave predsjednice, te pozvao čitaoce da sami prosude da li je Grabar Kitarović njome "pljunula" svojim biračima u lice.

Ovo glasilo je svojevremeno pokrenuo bivši lider HDZ Tomislav Karamarko, a neposredno nakon njene izjave na zvaničnom portalu objavljen je članak kojim, podsjećaju predsjednicu da su upravo ti marginalci zaslužni za njenu aktuelnu funkciju.

Portal Index.hr konstatuje da to možda nije moguće primijetiti, ali da je ovim činom započeo rat u HDZ-u.

"A sad, omiljena predsjednica, ona koju su oni na vlastitim ramenima nosili u ured na Pantovčaku, poziva u goste čovjeka kojeg (veterani) percipiraju kao četnika", piše Index, objašnjavajući šta se predsjednici zamjera.

Predsjednica se, konstatuju, sve češćim naletima opire čvrstoj HDZ-ovoj stegi.

"Kritikuje rad vlade, optužuje stranačku vrhušku za egzodus mladih, traži odgovornost za korupciju i podbada same ideološke temelje matične stranke. Naravno, portali, kao i neslužbeno glasilo HDZ-a, kao što je, na primjer, Direktno.hr, sve teže pronalaze uglove iz kojih mogu na pozitivan način da progutaju Kolindine političke eskapade", piše Index.

Portal podsjeća da je riječ o istiim onim ljudima, koji su 11. januara 2015. vikali "Pobjeda, pobjeda!", a juče na Trgu bana Jelačića, na snijegu, uzvikivali su "Izdaja, izdaja".

"Kolinda je danas, u Banovini, pred Aleksandrom Vučićem, pred cijelom regijom i pred svim medijima koji su pratili njen govor, uključujući i Direktno.hr, jasno dala do znanja da neće dopustiti političkim marginalcima da diktiraju politiku i međudržavne odnose", komentariše portal Index.

Ovaj medij ukazuje da je hrvatska predsjednica tom kratkom izjavom ustalasala redove branitelja:

"Pljunula je u lice cijeloj eskadrili s desnog krila političke svesti koja se izborila da ona dođe na vlast", navodi Index, koji ocjenjuje da je "počeo rat u HDZ-u".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije