Ex -Yu

Građani Crne Gore mogu da izlaze i nedjeljom do 13 časova

Građani Crne Gore mogu da izlaze i nedjeljom do 13 časova
Foto: Anadolija | Građani Crne Gore mogu da izlaze i nedjeljom do 13.00 časova

PODGORICA - Naredbom Ministarstva zdravlja, građanima Crne Gore biće omogućeno kretanje i nedjeljom do 13.00 časova uz striktno pridržavanje svih ostalih mjera, saopšteno je iz crnogorske Vlade nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

"Zabrana kretanja važiće od ponedjeljka do petka od 19.00 časova, a subotom i nedjeljom od 13.00 do 5.00 časova narednog dana", navodi se u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo je saglasnost da Ministarstvo zdravlja ublaži zabranu izlaska građana vikendom na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a u skladu sa informacijom nadležnih bezbjednosnih službi da se većina građana pridržava propisanih privremenih mjera.

Produžena je do 17. aprila primjena više privremenih mjera donesenih 16. i 17. marta.

"Tokom sjednice je potvrđen slučaj infekcije virusom korona u podgoričkom naselju Vrela Ribnička. Radi sprečavanja širenja infekcije naložena je hitna izolacija objekta u kojem je infekcija otkrivena", navodi se u saopštenju.

Građanima Crne Gore bio je zabranjen izlazak iz kuća radnim danima od 19.00 do 5.00 časova, a vikendom od 13.00 časova u subotu do 5.00 u ponedjeljak ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije