Ex -Yu

Građani Pljevlja spriječili izgradnju kanala na granici sa Srbijom

Građani Pljevlja spriječili izgradnju kanala na granici sa Srbijom
Foto: Screenshot | Građani spriječili izgradnju kanala na granici sa Srbijom

PLJEVLJA - U pljevaljskom selu Androvići blizu granice sa Srbijom građani su blokirali mašine koje prekopavaju puteve i prave kanal.

Kako je portalu Vijesti rečeno u crnogorskoj policiji, to je ranije dogovoreno i nema nikakve veze s održavanjem litija, a put je prekopan radi suzbijanja ilegalnih prelazaka.

Kanal dubok oko metar i po i širok oko tri metra iskopalo je pljevaljsko preduzeće za održavanje lokalnih puteva cijelom dužinom puta, a na zahtjev policije.

Međutim, mnogi građani Pljevalja i opozicione političke stranke sumnjaju da je to urađeno da bi se spriječio dolazak građana na litije.

"U pitanju je nešto što je dogovoreno prije nekoliko godina sa graničnom policijom Srbije. Radi se o zaprečavanju alternativnih puteva. Kolege iz Srbije su prije dvije godine na lokaciji Kameni most u mjestu Zaostro postavili rampu i tada niko nije reagovao. Prije nekoliko mjeseci ponovo je aktuelizovana ova priča. Pola puteva radi Crna Gora, a pola Srbija. Osim u Adrovićima, uradiće se i zaprečavanje puta u selu Mihailovica i još nekih sporednih puteva koji treba da se zapriječe zbog ilegalnog prelaska granice", rečeno je portalu u policiji.

Kako se navodi, ogorčenje mještana izazvalo je to što je zbog radova došlo do kidanja vodovodnih cijevi i oni su ostali bez vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije