Ex -Yu

Gradonačelnik Čačka: Naređena evakuacija oko 150 domaćinstava

Gradonačelnik Čačka: Naređena evakuacija oko 150 domaćinstava
Foto: Tanjug/RINA | Gradonačelnik Čačka: Naređena evakuacija oko 150 domaćinstava

ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas na televiziji K1, da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.

Gradonačelnik Čačka je naveo da je za 35 porodica, koje nisu imale gdje da odu, obezbjeđen smještaj u gradskom hotelu.

"Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage", izjavio je Todorović.

On je potvrdio da je sinoć u Čačak došao i ministar odbrane Nebojša Stefanović sa stručnim saradnicima, koji su ostali tokom noći i biće na licu mjesta tokom dana da bi se predupredili neželjeni efekti ovog incidenta.

Todorović je najavio sastanak koordinacionog tijela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procijenjeni rizici i donijeta odluka kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije