Ex -Yu

Gradonačelnik Pule zabranio koncert Bore Drljače

Gradonačelnik Pule zabranio koncert Bore Drljače
Foto: N.N. | Gradonačelnik Pule zabranio koncert Bore Drljače

PULA - Gradonačelnik Pule Boris Miletić, zabranio je nastup pjevača narodne muzike Bore Drljače u tom gradu, a 2008. godine zabranio je i koncert Marka Perkovića Tompsona u pulskoj Areni.

Nastup Drljače, najavljen u okviru dočeka pravoslavne Nove godine 13. januara u Domu branitelja u Puli, otkazan je danas poslije kontakta gradonačelnika Borisa Miletića sa predsjednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem.

Pošto je objavljeno da je Grad Pula pokrovitelj dočeka, u saopštenju je navedeno da se grad ograđuje od nastupa Drljače jer je organizator najavljenog dočeka Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada već Ministarstva odbrane Hrvatske, prenosi Hina.

Agencija navodi da je Drljača "javnosti poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu", a da je vijest o njegovom nastupu "izazvala burne reakcije na društvenim mrežama".

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa Drljače.

"Grad Pula, poznat u Hrvatskoj, ali i širom Evrope kao grad liberalnih vrijednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene evropskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja", naveo je Miletić u saopštenju.

Mediji podsjećaju da je Miletić 2008. godine zabranio Tompsonov koncert rekavši da da protiv Tompsona nema ništa, ali da ne može da podrži "ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije