Ex -Yu

Gradonačelnik Vukovara se oglasio o napadu na srpskog učenika

Gradonačelnik Vukovara se oglasio o napadu na srpskog učenika
Foto: Ilustracija | Gradonačelnik Vukovara se oglasio o napadu na srpskog učenika

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je da od sukoba pripadnika navijačkih grupa kakav se dogodio u srijedu u Vukovaru, pri čemu je lakše povrijeđen maloljetnik, Vukovar ima većih problema na koje je, kako je rekao, ukazao u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

"Prema službenom policijskom izvješću u Vukovaru se prije dva dana dogodio sukob različitih navijačkih skupina što je, nažalost, periodična pojava u Vukovaru, bilo prema navijačkom, nacionalnom ili drugom osnovu. To je za svaku osudu i svi ćemo se u tome složiti",  rekao je Penava i ponovio da u Vukovaru  ima puno većih problema.

"To je nepoštivanje hrvatske himne, nedozvoljavanje djeci da prime poklon paketiće za Božić i dijeljenje te iste djece, neučenje povijesti iz povijesti o Domovinskom ratu i u konačici posjet osuđenim ratnim zločincima. Tu kreću naše nevolje. To su potezi koji se uporno ignoriraju i o kojima javnost ništa ne zna. I tu moramo biti iskreni i reći jesmo li društvo koje te pojave osuđuje ili ne", rekao je Penava u izjavi novinarima ne želeći odgovarati na novinarska pitanja.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije