Ex -Yu

Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna

Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna
Foto: Kurir.rs | Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna

BEOGRAD - Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna, dogovoreno je na video-sastanku četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija.

Srbiju je na ovom sastanku predstavljao predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je, u cilju promovisanja ekonomskih aktivnosti, Srbija saglasna da se granice otvore 1. juna, uz primjenu odgovarajućih epidemioloških mjera.

On je naglasio da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granice jedan od ključnih elemenata za podsticanje ekonomije, posebno u oblasti turizma. Sagovornici su zaključili da se sve četiri zemlje uspješno bore sa virusom korona i konstatovali da bi otvaranje granica omogućilo brži oporavak nacionalnih ekonomija.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis predložio je otvaranje grčke granice od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koji žive u drugim zemljama, dok je otvaranje granica za turistička putovanja predviđeno od 15. juna.

Dogovoren je i susret Visokog savjeta u Bugarskoj početkom juna, gdje će, prije sastanka Savjeta, biti održan i bilateralni susret predsjednika Vučića i premijera Borisova, tokom kojeg je planiran razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

To će biti prvi susret kojim će biti nastavljena dobra praksa tromjesečnih sastanaka lidera Visokog savjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije