Ex -Yu

HDZ birače u Kutini poziva na glasanje ustaškim pozdravom

HDZ birače u Kutini poziva na glasanje ustaškim pozdravom
HDZ birače u Kutini poziva na glasanje ustaškim pozdravom
Srna

KUTINA - Lokalni HDZ poziva Kutinjane da glasaju za kandidata ove stranke za gradonačelnika Kutine Zlatka Babića u drugom krugu lokalnih izbora i dijeli letke sa ustaškim pozdravom i simbolima, prenose hrvatski portali.

HDZ je pozvao Kutinjane na "obračun sa ostacima crvenog režima", koji na čelu sa kandidatom SDP-a Andrijom Rudićem, vraća Kutinu "u jugokomunistička vremena". 

Uz poziv da se glasa za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, nalazi se ratna fotografija Damira Markuša, kandidata HDZ-a za zamjenika gradonačelnika ovog gradića. 

Markuš je na fotografiji obučen u maskirnu uniformu, na ramenu je jasno istaknut simbol HOS-a, dok u ruci drži crnu zastavu sa HOS-ovim grbom, na kojem je istaknut ustaški pozdrav "Za dom spremni!". 

Identična fotografija može se pronaći i na Markuševom Facebook profilu.

Stranački letak ima naslov: "Ajmo Babiću, ajmo Kutina - Za dom!!!". 

Lokalni HDZ poručuje biračima da se Damir Markuš borio protiv, kako je navedeno, "srbo-komunističke agresije" pod istorijskim pozdravom "Za dom spremni!", te da on taj pozdrav "živi svaki dan". 

Po ovom gradiću su ispisani i grafiti sa istim pozivom. 

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nedavno je u Kutini dao Babiću snažnu podršku za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije