Ex -Yu

HOS-ovci obilježili godišnjicu osnivanja NDH uprkos epidemiji

HOS-ovci obilježili godišnjicu osnivanja NDH uprkos epidemiji
Foto: N.N. | HOS-ovci obilježili godišnjicu osnivanja NDH uprkos epidemiji

ZAGREB - Uprkos širenju virusa korona u Splitu su HOS-ovci obilježili danas dan osnivanja IX bojne, na nadvožnjaku na ulazu u grad osvanuo je transparent s natpisom "Sretan dan državnosti" uz kartu NDH, a svoj doprinos 10. aprilu dao je i predsjednik veterana specijalne policije BATT, piše zagrebački nedjeljnik Novosti.

Kao i svake godine IX. Bojna HOS-a obilježila je godišnjicu svog osnivanja ispred spomenika u splitskoj četvrti Split 3. I to uprkos epidemiji koronavirusa koja se širi državom, posebno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je prema poslednjim podacima zaraženo 296 osoba, među kojima je najmanje 50 korisnika Doma za starije i nemoćne.

Ništa od toga, pišu Novosti, nije spriječilo Marka Skeju, ratnog komandanta bojne, i njegove kolege da se poređaju ispred kontroverznog spomenika i obilježe 29. godišnjicu osnivanja.

Na fotografijama koje je objavio list vidi se više pripadnika ove jedinice kako stoje oko spomenika i prinose svijeće i okupljaju se pored obližnjeg murala posvećenog jednom od njihovih saboraca.

Navodi se da Skejo ovog puta nije toliko otvoreno veličao ustaštvo, nego je pozvao građane da se ponašaju po uputstvima institucija koje on sam, kako kažu, ne poštuje.

Novosti pišu da je doprinos obilježavanju godišnjice osnivanja NDH dao i predsjednik udruženja veterana specijalne policije BATT Mladen Todorić koji je prije tri dana "prebrojavao krvna zrnca" vodećim ljudima Hrvatskog novinarskog društva, a na svom Facebook profilu objavio je fotografiju transparenta iz Splita uz ustaški pozdrav "za dom spremni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije