Ex -Yu

HOS-ovci sa kravatama i grbom sa ustaškim pokličom

HOS-ovci sa kravatama i grbom sa ustaškim pokličom
Foto: Ilustracija | HOS-ovci sa kravatama i grbom sa ustaškim pokličom

ZAGREB - Bivši pripadnici HOS, čije Udruženje u svom grbu ima ustaški poklič "Za dom spremni" ne odustaju sa provokacijama, pa su se tako na konferenciji za novinare, na kojoj su tražili zaštitu premijera Andreja Plenkovića, pojavili sa kravatama na kojima je utisnut grb tog udruženja, prenio je portal Index.hr.

"Sa ovog mjesta zahtijevam, tražim i molim podršku premijera Plenkovića da nas zaštiti. Dokazao je u svojoj političkoj karijeri kao predsjednik vlade da ima stavove i pokazao se kao državnik...", rekao je Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruženja HOS.

Barišić je rekao novinarima da su zahtjevi za uklanjanje spomen ploče u Jasenovcu, na kojoj je isklesan i njihov grb sa natpisom "Za dom spremni" "samo vrh ledenog brijega" i da zato od premijera traži da podrži i zaštiti pripadnika HOS-a.

"Tražim da zaštiti jedanaest nevinih, da zaštiti čast, poštenje onih momaka čija smo imena stavili na jednoj malenoj ploči u Jasenovcu. Bar kao mrtvi, neka ima pijetet prema njima, neka ih se ne dira, neka ih se ne naziva fašistima", rekao je Barišić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije