Ex -Yu

Hajnan erlajns obnovio liniju Peking - Beograd, avion dočekao Vučić

Hajnan erlajns obnovio liniju Peking - Beograd, avion dočekao Vučić
Foto: Screenshot/RTS | Hajnan erlajns obnovio liniju Peking - Beograd, avion dočekao Vučić

BEOGRAD - Kineska avio-kompanija Hajnan erlajns jutros je, poslije četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a slijetanju prvog aviona na aerodrom "Nikola Tesla" prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na aerodrom "Nikola Tesla" sletio oko osam časova, doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Hajnan erlajns će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvijek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hajnan erlajns je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 kako bi započela nove letove ka Aziji i Sjevernoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine koriste avione kompanija Katar ervejza, holandskog KLM-a i iranskog Mahan era.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije