Ex -Yu

Haos na sjednici SO Budva: "Privatno obezbjeđenje bacilo suzavac"

Haos na sjednici SO Budva: "Privatno obezbjeđenje bacilo suzavac"
Foto: Screenshot/Facebook | Haos na sjednici SO Budva: "Privatno obezbjeđenje bacilo suzavac"

BUDVA - Privatno obezbjeđenje Skupštine opštine Budva upotrebilo je hemijsko sredstvo tokom sjednice SO Budva, prenose "Vijesti".

List navodi da je u skupštinskoj sali umalo došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta i SNP-a ušli su na sjednicu koju je zakazala nova većina u SO Budva poslije brojnih peripetija sa privatnim obezbjedenjem na ulazu zgrade.

Janko Dimić iz DF rekao je da je bačen suzavac i da su odbornici istjerani. Vijesti navode da su odbornici Krsto Rađenović (SNP) i Dejan Božović (DF) odvedeni u policiju.

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine Budva, a odbornike DF zaustavilo je na glavnom ulazu privatno obezbjeđenje.

Odbornici DF I SNP odbijaju da pokažu legitimaciju obezbjeđenju iz privatne agencije koji ne želi da pokaže svoje legitimacije.

Vijesti prenose da su predstavnici medija ponovo zaustavljeni na ulazu u zgradu.

Vijesti navode da je novinarka "Pobjede" nasilno izbačena iz hola, a da su odbornici DF-a skočili da je brane od privatnog obezbjeđenja.

Skupšina opštine Budva danas treba da odluči o izboru novog opštinskog rukovodstva nakon što je tijesna većina odbornika, predvođena DPS-om smijenila gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Ovo će biti prvo suočavanje odborničke većine od 17 odbornika iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog Stevana Džakovića sa odbornicima iz redova DF-a.

Proteklih dana u Budvi je bilo više incidenata i sukoba policije sa građanima, pristalicama vlasti predvođene Carevićem i Radovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije