Ex -Yu

Haos u hrvatskom Saboru: Pernara ponovo iznosili, Bunjac prijetio

Haos u hrvatskom Saboru: Pernara ponovo iznosili, Bunjac prijetio
Foto: Screenshot | Haos u hrvatskom Saboru: Pernara ponovo iznosili, Bunjac prijetio

ZAGREB - Oko jedan sat poslije ponoći, tokom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi - dogodio se incident u Saboru.

Iz sabornice je izbačen poslanik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio da govori o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane sa šutnjom i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Buncu (Živi zid) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je rekao "kukavički poslao stražu da izbaci Pernara".

"Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami", rekao mu je, očito 'ciljajući' na Brkićevu kupovinu motora.

Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: "Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?", pa zaradio opomenu.

Obezbjeđenje je u nastavku sjednice počelo da iznosi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce.

Počeo je da viče i nagurava se s obezbjeđenjem.

"Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!", vikao je.

"Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU i NATO, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo...", vikao je Pernar dok ga je obezbjeđenje iznosila iz sabornice. Usput je sve snimao mobilnim telefonom.

Nakon toga Pernar je dao izjavu novinarima i prepričao šta se dogodilo. 

U međuvremenu, Bunjac je nastavio da prijeti saborskoj Straži, javlja HRT.

(HRT)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije