Ex -Yu

Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albanijom

Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albanijom
Foto: Twitter/Ramush Haradinaj | Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albaniom

PRIŠTINA - Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj najavio je danas referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da samoproglašeno Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da riješe mnoga otvorena pitanja.

"Doći će dan kada će novi američki predsjednik ili novi njemački kancelar morati da se izjasne o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine...Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo", rekaoje Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsjetio da su kosovski Albanci prije 20 godina dali riječ Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se tzv Kosovo pridruži EU, NATO-u, da postane članica UN i da ga Beograd prizna.

"Ako EU želi da ubijedi pet zemalja članica da promijene stav, a Amerika je želela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vrijeme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li krive Srbija i druge susjedne države, da li su one bile savršene", rekao je Haradinaj i dodao:"ne možemo samo čekati da neko bude raspoložen da riješi pitanje Kosova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije