Ex -Yu

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpolu

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpolu
Foto: Ilustracija | Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpolu

BEOGRAD- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj povukao je zahtjev za članstvo Kosova u Interpolu jer za takvu inicijativu ne postoji dovoljna međunarodna podrška, prenosi Radio-televizija Srbije /RTS/, pozivajući se na saopštenje iz Haradinajevog kabineta.

Haradinaj je saopštio da je odlučio da "odgodi" glasanje o članstvu Kosova u Interpolu, navodeći da su "podršku ovoj inicijativi pružile brojne države", ali da je to nedovoljan broj da bi glasanje bilo uspješno.

Formalno povlačenje zahtjeva uslijedilo je nedugo nakon što je ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli rekao da Kosovo nema dovoljnu podršku za članstvo u Interpolu, navodi RTS.

Generalna skupština Interpola održava se od 26. do 29. septembra u Pekingu, a Pacoli je naveo da kosovska delegacija nije dobila vize za ulazak u Kinu.

Navodeći da su vlasti u Prištini spremne da preuzmu obaveze, koje proističu iz članstva u Interpolu, Haradinaj je pozvao predstavnike država članica te organizacije, da prije narednog glasanja posjete Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije