Ex -Yu

Hoće li Škoro formirati Ministarstvo sreće?

Hoće li Škoro formirati Ministarstvo sreće?
Foto: Facebook/Miroslav Škoro | Hoće li Škoro formirati Ministarstvo sreće?

ZAGREB – Mediji u Hravtskoj su objavili da pjevač Miroslav Škoro, čija stranka Domovinski pokret učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, planira da, ako dođe na vlast, formira ministarstvo sreće.

Međutim, ubrzo nakon toga, Škoro je negirao te navode, odnosno da planira da formira ministarstvo sreće ako ta stranka pobijedi na parlamentarnim izborima 5. jula.

"Boje nas se, pa izmišljaju da ćemo osnivati Ministarstvo sreće. Mi znamo kako ćemo hrvatski narod usrećiti - tako što ćemo smanjiti broj ministarstava i decentralizovati državnu upravu", napisao je Škoro na Facebooku.

Prehodno je "Večernji list" objavio da Domovinski pokret u programska načela stranke poznatog pjevača i kandidata na nedavnim predsjedničkim izborima uvrstio kvaliteta života, za šta je zaslužna Anita Frajman, koja je moguća šefica tog resora.

List je naveo da je Frajmanova, profesorka na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, doktorirala na temu ekonomija sreće.

Ona je u izjavi za "Večernji list" objasnila da je u pitanju spoj ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina.

"Ministarstva sreće već postoje, na primjer u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi", rekla je Anita Frajman.

Ona je dodala da bi glavni zadatak tela koje bi moglo da se zove ministarstvo sreće ili zadovoljstva, bilo da onemogućuje odluke koje smanjuju kvalitet života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije